Vofatec Procesinstallaties B.V.
Procesinstallaties voor de diervoederindustrie

Diervoeder kan bestaan uit ingrediënten van plantaardige en dierlijke origine, mineralen en vitaminen. Mengvoeder of samengesteld voer is de verzamelnaam voor droge diervoeders die uit verschillende ingrediënten zijn samengesteld. Het is belangrijk om op een efficiënte en flexibele manier het veevoer te produceren. 

Er is steeds meer inzicht in verschillende diervoedingen en technologische processen zijn daarbij belangrijk. Bij het produceren van diervoeders zijn er allerlei regels op het gebied van dierenwelzijn, dierengezondheid, voedselveiligheid en milieu.
Met verbeterde regeltechniek en nieuwe procestechnieken die de algemene voedingswaarde van veevoeder verhoogt, kunnen diervoederprocessen worden geoptimaliseerd.

Specifieke technologie

De eisen aan uw procesinstallatie moeten leiden naar een efficiënte productie. Het betreft niet alleen de eisen aan de installatie en het proces, maar ook het installatiemateriaal en alle bewerkingen. Het in te zetten roestvast stalen installatiemateriaal is van voedingsmiddelenkwaliteit. De bewerkingen die aan dergelijke buis plaatsvinden moeten goed worden nabewerkt om aan deze strenge eisen te voldoen. De diervoederindustrie is continue in ontwikkeling. Kwaliteit leveren en productveiligheid zijn belangrijker dan ooit. Des te belangrijker is het om te kunnen rekenen op een betrouwbare installatie. Het inspelen op alle trends en veranderende wetten en normen is daarbij essentieel. Vofatec heeft veel ervaring in de diervoedermarkt en heeft in de loop van de jaren  specialistische kennis opgebouwd.

Vofatec als uw partner

Vofatec weet dat schoonwerken en kwaliteit te allen tijde centraal moet staan. Reinheid en hygiëne zijn kernwaarden. Daarom past Vofatec hoogwaardige lasprocessen toe als TIG-lassen en orbitaallassen
Onze vakmensen denken gedurende het hele fabricageproces, en het liefst al vanaf de ontwerpfase, met u mee en hebben altijd oog voor maatwerk en uw specifieke wensen. U kunt bij Vofatec terecht voor zowel nieuwe installaties als modificaties van bestaande installaties en onderhoud.

De meerwaarde van Vofatec

Bij installaties voor de diervoederindustrie moet met veel zaken rekening worden gehouden. Vanaf het ontwerp tot en met de ingebruikname moet vooraf goed nagedacht worden en afwegingen gemaakt worden als: gaat de voorkeur naar doorlassingen om te voorkomen dat er spleten ontstaan waar bacteriegroei of spleetcorrosie vrij spel hebben. En als de werkdruk boven 0,5 bar is moeten de regels van de PED (Pressure Equipment Directive) worden toegepast. Het programma AutoCAD® Plant3D helpt ons daarbij. Wij kunnen daardoor snel in de ontwerpfase een goede analyse geven van uw uiteindelijke installatie.
Daarnaast kunnen wij adviseren over het gebruik van materialen zoals het inzetten van RVS 304 of 316 of de RVS 304L of 316L variant of wellicht toch een uitvoering in kunststof.
Neem bijvoorbeeld de norm voor voedselveiligheid, de EN 1935. Deze norm schrijft voor dat alle materialen die in een installatie zijn opgenomen geen stoffen afgeven die door de voedingsmiddelen kunnen worden opgenomen. En dit is voor de diervoederindustrie natuurlijk niet anders. Dit geldt dus voor alle componenten die onderdeel zijn van een installatie zoals kleppen, filters en andere onderdelen. Dergelijke componenten dienen dan ook voorzien te zijn van een certificaat.

Reinigen van de installatie

Een belangrijk onderdeel van installaties in de diervoederindustrie is de methode van reinigen. Dit kan met behulp van een voorziening met reinigingsmiddelen oftewel 'Clean In Place' (CIP).  Vofatec staat u graag met raad en daad  terzijde als het gaat over een betrouwbare installatie. Immers, strenge regelgeving in de diervoeder industrie vraagt om betrouwbare oplossingen!

Heeft u vragen waarmee Vofatec kan helpen? 
Neem dan contact met ons op!

Industrieweg 19a 5158 NJ Heesbeen
+31 (0)416 66 53 62
maandag t/m vrijdag van 7.00 - 17.30 uur
Copyright 2024 Vofatec Procesinstallaties BV