05-11-2021

Vofatec in het vakblad Lastechniek

In het vakblad Lastechniek, het lastechnisch weekblad van Nederland, staat een artikel over Vofatec Procesinstallaties BV. Hierin wordt beschreven hoe Vofatec denkt over kwaliteit van de lastechniek en kwaliteitsborging in het algemeen.

De productie bij Vofatec wordt gekenmerkt door veel leidingwerk, hogedrukgassystemen en constructie- en apparatenbouw. Hiermee bedient Vofatec markten zoals de voedingsmiddelenindustrie, de zuivelindustrie en de chemie. In deze markten worden er hoge eisen gesteld aan het laswerk. Daarom wil Vofatec zich binnenkort laten certificeren volgens EN-ISO 3834, de norm die de kwaliteitseisen voor het smeltlassen van metalen beschrijft.

Vofatec heeft vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Eén van de aandachtspunten is bijvoorbeeld het transport van binnenkomende goederen. Staal en RVS worden bij Vofatec strikt gescheiden gehouden om besmettingscorrosie te voorkomen. Als er een vrachtwagen binnenkomt waarop staal en rvs tegen elkaar gelegen hebben, wordt de lading geweigerd. Eén van de vele voorbeelden van kwaliteitsborging die in het artikel genoemd worden.
Voor een goede bedrijfsvoering is niet alleen de de betrokkenheid van het management belangrijk maar ook die van het personeel. Vofatec vindt het daarom essentieel dat alle zaken aangaande veiligheid en kwaliteit goed geregeld zijn.

Klik hier om het gehele artikel te lezen.

Industrieweg 19a 5158 NJ Heesbeen
+31 (0)416 66 53 62
maandag t/m vrijdag van 7.00 - 17.30 uur
Copyright 2024 Vofatec Procesinstallaties BV