10-11-2021

Verstand van zaken is zo belangrijk!

Om de kwaliteit te borgen legt Vofatec o.a. de nadruk op kennis en opleidingen en onderhoudt het een warmte band met het Nederlands Instituut voor Lastechniek. Klik hier om meer te lezen over Vofatec, opleiding en de relatie met het Nederlands Instituut voor Lastechniek.

Vofatec ontwerpt, fabriceert, installeert en onderhoudt procesinstallaties en bedient daarmee onder andere de voedingsmiddelenindustrie en de chemische industrie. Hierbij is het belangrijk om up-to-date kennis te hebben van alle stadia die het product doorloopt.

Een belangrijke bewerking om tot een procesinstallatie te komen is het lassen. Lassen is een kritische en dure bewerking die als het niet goed verloopt negatieve gevolgen kan hebben voor de werking van een procesinstallaties. En dit is niet altijd op de korte termijn te merken. Gebreken , zoals bijvoorbeeld de lekkage van een roestvast stalen leiding, kan zich ook pas op de lange termijn openbaren. Dit kan komen omdat het lasproces niet juist is uitgevoerd. In dit geval zou het specifiek kunnen gaan om het niet toepassen van backinggas waardoor de achterzijde van de las niet goed beschermd is geweest waardoor er uiteindelijk lekkage optreedt.

Om de kwaliteit te borgen legt Vofatec o.a. de nadruk op kennis en opleidingen en onderhoudt het een warmte band met het Nederlands Instituut voor Lastechniek. Klik hier om meer te lezen over Vofatec, opleiding en het Nederlands Instituut voor Lastechniek.

Industrieweg 19a 5158 NJ Heesbeen
+31 (0)416 66 53 62
maandag t/m vrijdag van 7.00 - 17.30 uur
Copyright 2024 Vofatec Procesinstallaties BV