Vofatec Procesinstallaties B.V.
2.500 m2 werkplaats en magazijnruimte

Vofatec heeft in Heusden de beschikking over een goed uitgeruste werkplaats en magazijnruimte van in totaal 2.500 m2. Hierdoor zijn we in staat leidingwerk in eigen beheer te prefabriceren zodat de montagetijd op locatie zo kort mogelijk is. Dit komt de doorlooptijd van uw project ten goede. Door de fabricagemogelijkheden in onze eigen werkplaats kunnen we de kwaliteit en veiligheid optimaliseren. Zo zijn de werkplaatsen voor staal en roestvast staal fysiek van elkaar gescheiden om enige vorm van besmetting van het roestvast staal te voorkomen. 

Aparte werkplaats roestvast staal

De werkplaatsen voor koolstofstaal en roestvast staal zijn fysiek van elkaar gescheiden om enige vorm van besmetting van het roestvast staal door het koolstofstaal te voorkomen. Roestvast staal is een materiaal dat zich kenmerkt door zijn corrosiebestendige eigenschappen. Dit wordt mogelijk door een ondoordringbare chroomoxidehuid die het onderliggende materiaal beschermt. Als roestvaststaal besmet wordt  door bijvoorbeeld stalen slijpdeeltjes zal de chroomoxidehuid aangetast worden en kan het roestvast staal toch gaan roesten. Roestvast staal wordt ook nog wel eens roestvrij staal genoemd maar dat is een onjuiste benaming. 

Vakmensen en apparatuur

In onze werkplaats te Heusden kunnen we alle voorkomende werkzaamheden in de procesindustrie uitvoeren zoals lassen, orbitaallassendoornbuigen en endoscopie. Onze vakmensen zijn allround en gecertificeerd. De apparatuur waar we mee werken is modern en goed onderhouden. Zo voeren we de keuring van al ons elektrisch handgereedschap in eigen beheer uit en werken we met de nieuwste lasmachines.

Met onze bovenloopkraan kunnen we grote werkstukken makkelijk door onze werkplaats verplaatsen. Alle werkprocessen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd en volledig ingericht voor het projectmatig werken. Om de kwaliteit die u van ons verwacht te garanderen zijn we VCA** gecertificeerd en werken we volgens de ISO 3834, de norm die gaat over laskwaliteitborging.

Onze recente projecten

Waterbehandeling Skid

Deze skid is gemaakt voor een maritieme toepassing. De installatie is geschikt voor het... lees meer

Vruchtensap overslag

De werkzaamheden voor deze vruchtensapoverslag beslaat o.a. een leidingbrug en het complete ... lees meer

Wilt u weten wat Vofatec voor ú kan
betekenen? Neem contact met ons op:

 

Industrieweg 19a 5158 NJ Heesbeen
+31 (0)416 66 53 62
maandag t/m vrijdag van 7.00 - 17.30 uur
Copyright 2024 Vofatec Procesinstallaties BV