Vofatec Procesinstallaties B.V.
Kwalitatief sterk en met kennis van normen

Alle door Vofatec geleverde en gemonteerde installaties voldoen aan de kwaliteitseisen, 

eisen van de klant en de eisen uit de wet- en regelgeving.

Kwaliteit van het laswerk

Voor de lasuitvoering bijvoorbeeld werkt Vofatec volgens ISO 3834, de norm die de kwaliteitseisen stelt voor smeltlassen van metalen. Zo zijn onze lassers gecertificeerd volgens de normen ISO en ASME, zijn onze lasmachines gekeurd, onze lasmethoden gekwalificeerd en hebben we een International Welding Engineer (IWE) als lascoördinator.

Daarbij is onze werkplaats voor roestvaststaalbewerking gescheiden van de werkplaats van staalbewerking om besmetting van het roestvaststaal te voorkomen. De lasinspectie van gelaste pijpleidingen vindt plaats met endoscopie en het keuren van de handgereedschappen gebeurt in eigen beheer. Het zijn enkele voorbeelden waaruit blijkt dat Vofatec kwaliteit serieus neemt. Wij zijn VCA gecertificeerd. Ook vanuit VCA worden immers eisen gesteld, aan zowel veiligheid als kwaliteit.

De normen

Bij het produceren van procesinstallaties is veel van de regelgeving vastgelegd in verschillende normen. Zowel voor de ontwerp- als fabricage- en inspectiefase. Zo hebben we bijvoorbeeld te maken met de Pressure Equipment Directive (PED), de richtlijn voor toestellen onder druk. Maar ook met de NEN-EN 13480,de norm die gaat over metalen industriële leidingsystemen.

Maar wat zijn normen?

Op de site van het NEN staat daarover het volgende: Een norm is een vrijwillige afspraak tussen partijen over een product, dienst of proces. Normen zijn geen wetten, maar ‘best practices’. Iedereen kan, op vrijwillige basis, hier zijn voordeel mee doen. In zakelijke overeenkomsten hebben normen een belangrijke functie. Ze bieden marktpartijen duidelijkheid over en vertrouwen in producten, diensten of organisaties en dagen de maatschappij uit te innoveren. De normen geven u als klant zekerheid over wat u van uw procesinstallatie mag en kan verwachten.

Heeft u vragen over normen of kwaliteit?
Vofatec helpt u graag verder!

Nieuws

10-04-2023

Vofatec ISO 3834 gecertificeerd!

Lastechniek ontwikkelt zich in hoog tempo.Daarom is gedegen kennis erover onontbeerlijk.

lees meer

23-02-2022

De rol van de praktijkbegeleider bij stages bij Vofatec

Het is belangrijk dat de aankomende vakmensen goed begeleid worden tijdens hun werkperiode bij Vofatec. Zij moeten zich vanaf de eerste werkdag...

lees meer

10-11-2021

Verstand van zaken is zo belangrijk!

Om de kwaliteit te borgen legt Vofatec o.a. de nadruk op kennis en opleidingen en onderhoudt het een warmte band met het Nederlands Instituut voor ...

lees meer

Wilt u weten wat Vofatec voor ú kan
betekenen? Neem contact met ons op:

 

Industrieweg 19a 5158 NJ Heesbeen
+31 (0)416 66 53 62
maandag t/m vrijdag van 7.00 - 17.30 uur
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Administratieve gegevens Productie Acadia
Copyright 2024 Vofatec Procesinstallaties BV