Vofatec Procesinstallaties B.V.
Ook bekend met (fijn)chemie

De (fijn)chemie is een sector binnen de chemische industrie die zich toelegt op hoogwaardige, speciale producten als geneesmiddelen, pigmenten, reinigingsmiddelen, coatings en elektronica. Om te kunnen voldoen aan de steeds strengere milieueisen en de alsmaar toenemende concurrentie moeten chemiebedrijven continue innoveren. Procesinstallaties spelen daar een belangrijke rol in.

De meerwaarde van Vofatec

De (fijn)chemie is precies het werkgebied waar de meerwaarde van Vofatec zich bewijst. Al in de ontwerpfase willen we graag met u meedenken om uw proces zo efficiënt en kostenbesparend mogelijk in te richten.

Roestvast staal, koolstofstaal of kunststof?.

Wordt het roestvast staal, een hoger gelegeerd materiaal of zijn koolstofstaal of kunststoffen de juiste keuze? Het kan zijn dat door het corrosieve milieu de inzet van keramiek gecoate leidingen of kleppen het meeste rendement opleveren. Vanwege dat vaak corrosieve milieu kunnen ook inwendige liners toegepast worden. 

In de praktijk blijkt dat vaak gekozen wordt voor roestvast staal legering als bijvoorbeeld duplex of nikkelbasisgelegeerde materialen.

Onze mensen hebben de beschikking over moderne apparatuur,  kennis en ervaring om al deze materialen  voor u te verwerken. 

Wij denken graag met u mee over de inzet van materialen, regelgeving en de uitvoering van uw projecten.

Meer weten?
Bel of mail ons!

 

Onze markten

Food
Zuivel
Chemie
Overheid
ENERGIE & GAS
Farmacie
Skidbouw
Overige

Wilt u weten wat Vofatec voor u kan
betekenen? Neem contact met ons op: 

Onze Chemie projecten

Chemie

Deze installatie is uitgevoerd voor de verwerking van garagezeep. Wij hebben dit... lees meer

Industrieweg 19a 5158 NJ Heesbeen
+31 (0)416 66 53 62
maandag t/m vrijdag van 7.00 - 17.30 uur
Copyright 2024 Vofatec Procesinstallaties BV