Vofatec Procesinstallaties B.V.
Thuis in de voedingsmiddelenindustrie

De voedingsmiddelenindustrie is continue in ontwikkeling. Kwaliteit leveren en voedselveiligheid zijn belangrijker dan ooit. Daarom moet u kunnen rekenen op een betrouwbare installatie. Vofatec heeft veel ervaring in de voedingsmiddelenindustrie en heeft in de loop van de jaren specialistische kennis opgebouwd.

Kwaliteit en schoonwerken staan centraal

We zijn ons ervan bewust dat in de voedingsindustrie schoonwerken en kwaliteit altijd centraal moeten staan. Reinheid en hygiëne zijn kernwaarden. Daarom passen we bijvoorbeeld hoogwaardige lasprocessen toe als  TIG-lassen en orbitaallassen.
Onze vakmensen denken het hele fabricageproces,  en liefst al in de ontwerpfase, met uw mee, waarbij we altijd oog hebben voor maatwerk en persoonlijke wensen. U kunt bij ons terecht voor zowel nieuwe installaties als modificaties van bestaande installaties en onderhoud.

Bij installaties voor de voedingsmiddelen moet u met veel zaken rekening houden. Vanaf het ontwerp tot en met de in gebruik name zijn er veel factoren waarover u vooraf goed moet nadenken. De installatie moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen wisselende temperaturen en goed reinigbaar zijn. Een las moet doorgelast zijn om te voorkomen dat er spleten ontstaan waar bacteriegroei of spleetcorrosie vrij spel hebben. Bij een werkdruk boven 0,5 bar moeten de regels van de PED, (Pressure Equipment Directive) te worden toegepast.

Advies over het gebruik van materialen.

Vofatec kan adviseren over het gebruik van materialen. We geven antwoord op vragen als: Is het verstandig om roestvaststaal 304(L) of 316(L) in te zetten of een nog hoger gelegeerd roestvast staal? Wellicht is voor uw specifieke situatie kunststof de beste oplossing?

Een ander voorbeeld is de norm voor voedselveiligheid, de richtlijn EG 1935/2004. Deze norm schrijft voor dat alle materialen die in een installatie zijn opgenomen geen stoffen afgeven die door de voedingsmiddelen kunnen worden opgenomen. Dit geldt dus voor alle componenten die onderdeel zijn van een installatie zoals kleppen, filters, dichtingen, leidingmaterialen en andere componenten. Dergelijke componenten dienen dan ook voorzien te zijn van een certificaat.

Een belangrijk onderdeel van installaties in de voedingsmiddelen industrie is de methode van reinigen. U kunt de installatie reinigen met een voorziening met reinigingsmiddelen, oftewel clean in place (CIP) en dan wellicht in combinatie met een pig-systeem.

Heeft u vragen waarmee Vofatec u kan helpen?
Neem dan contact met ons op.

Onze markten

Food
Zuivel
Chemie
Overheid
ENERGIE & GAS
Farmacie
Skidbouw
Overige

Wilt u weten wat Vofatec voor u kan
betekenen? Neem contact met ons op: 

Onze Voedingsmiddelen projecten

Vruchtensap overslag

De werkzaamheden voor deze vruchtensapoverslag beslaat o.a. een leidingbrug en het complete ... lees meer

Vruchtensappen verwerking

Een totaal mengstation voor vruchtensapconcentraten is op locatie bij de klant... lees meer

Industrieweg 19a 5158 NJ Heesbeen
+31 (0)416 66 53 62
maandag t/m vrijdag van 7.00 - 17.30 uur
Copyright 2024 Vofatec Procesinstallaties BV