+31 (0)416 66 53 62
heusden@vofatec.com
DOWNLOADS

Vofatec Procesinstallaties B.V.
Topkwaliteit in de zuivelindustrie

De Nederlandse zuivelsector staat wereldwijd bekend om zijn kennis en vakmanschap. De Nederlandse zuivel is van topkwaliteit. Daar horen procesinstallaties bij die van hoogstaande kwaliteit zijn om de uitlopende soorten aan zuivel te kunnen verwerken. Vofatec heeft veel ervaring met procesinstallaties voor de zuivelindustrie en beseft dat kwaliteit en voedselveiligheid belangrijker zijn dan ooit. Deze branche heeft de laatste jaren een grote kwaliteitsslag gemaakt. 

Kwaliteit en hygiëne

In de industrie van de voedingsmiddelen en in het bijzonder die van de zuivel is het schoon en hygiënisch werken van groot belang. Vofatec besteedt extra veel aandacht aan deze factoren om te komen tot een procesinstallatie van zeer goed kwaliteit helemaal afgestemd op de toepassing en uw specifieke wensen. Vanaf het ontwerp en de engineering  wordt al rekening gehouden met de strenge eisen die gelden voor voedingsmiddelen gerelateerde procesinstallaties.

De installatie moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen wisselende temperaturen en goed reinigbaar zijn. Een las dient doorgelast te zijn om te voorkomen dat er spleten ontstaan waar bacteriegroei of spleetcorrosie vrij spel hebben. Bij een werkdruk boven de 0,5 bar dienen de regels van de PED, de Pressure Equipment Directive, te worden toegepast. Zo maar wat voorbeelden van specifieke eigenschappen van een procesinstallatie voor de zuivel waarmee Vofatec zijn specialistische kennis heeft opgebouwd.

Advies over het gebruik van materialen.

Daarnaast kan Vofatec u voorzien van advies over het gebruik van materialen. Is het verstandig om roestvasstaal 304(L) of 316(L) in te zetten? Of een nog hoger gelegeerd roestvaststaal? Wellicht is voor uw toepassing kunststof de beste oplossing. Neem bijvoorbeeld de richtlijn voor voedselveiligheid, de EG 1935/ 2004. Deze norm schrijft voor dat alle materialen die in een installatie zijn opgenomen geen stoffen afgeven die door de voedingsmiddelen kunnen worden opgenomen. Dit geldt dus voor alle componenten die onderdeel zijn van een installatie zoals bijvoorbeeld voor kleppen, filters, dichtingen en leidingmaterialen en andere onderdelen. Dergelijke componenten dienen dan ook voorzien te zijn van een certificaat.

Reiniging

Een belangrijk onderdeel van installaties in de voedingsmiddelen industrie is de methode van reinigen. U kunt de installatie reinigen met een voorziening met reinigingsmiddelen oftewel ‘clean in place’ (CIP). En mogelijk is voor u de combinatie met het pig-systeem de beste oplossing. Allemaal aspecten rondom installaties waarmee Vofatec u kan helpen.

Heeft u vragen waarmee Vofatec u kan helpen?
Neemt u dan contact met ons op.

Onze markten

Food
Zuivel
Chemie
Overheid
ENERGIE & GAS
Farmacie
Skidbouw
Overige

Wilt u weten wat Vofatec voor u kan
betekenen? Neem contact met ons op: 

Onze Zuivel projecten

Industrieweg 19a 5158 NJ Heesbeen
+31 (0)416 66 53 62
maandag t/m vrijdag van 7.00 - 17.30 uur
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Administratieve gegevens Productie Acadia
Copyright 2021 Vofatec Procesinstallaties BV