Vofatec Procesinstallaties B.V.
Bekend in de farmaceutische industrie

De eisen die gesteld worden in de farmaceutische industrie zijn streng. Dit geldt niet alleen voor de gehele installatie en het proces, maar ook voor het installatiemateriaal en alle bewerkingen. Zo dienen buizen in de farmaceutische industrie  aan de binnen- en buitenzijde nauwkeuring en glad te worden afgewerkt zodat deze optimaal reinigbaar zijn. Ook moet deze buis zuurstofschoon gereinigd zijn wat betekent dat organische vervuiling als olie, vet en vingerafdrukken volledig afwezig is. 

De farmaceutische industrie is continue in ontwikkeling waarbij kwaliteit leveren en productveiligheid belangrijker zijn. En dan moet u natuurlijk kunnen rekenen op een betrouwbare installatie. Het inspelen op trends en veranderende wetten en normen is daarbij essentieel. Vofatec heeft  ervaring in de farmaceutische markt en heeft er in de loop der jaren specialistische kennis opgebouwd.

Vofatec als partner

Vofatec weet als geen ander dat in de farmaceutische industrie schoonwerken en kwaliteit altijd centraal moeten staan. Hygiëne is immers een kernwaarde. Onder meer daarom passen wij hoogwaardige lasprocessen toe als TIG-lassen en orbitaallassen. Deze zijn zeer geschikt om te voldoen aan de hoge eisen in de farmaceutische industrie.
Onze vakmensen denken het hele fabricageproces, maar het liefst al in de ontwerpfase, met uw mee en hebben altijd oog voor maatwerk en uw specifieke wensen. U kunt bij Vofatec terecht voor zowel nieuwe installaties als modificaties van bestaande installaties en onderhoud.

De meerwaarde van Vofatec

Bij installaties voor de farmaceutische industrie moet u met veel zaken rekening houden vanaf het ontwerp tot en met de ingebruikname. De installatie moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen wisselende temperaturen, of een las beter doorgelast kan worden om te voorkomen dat er spleten ontstaan waar bacteriegroei of spleetcorrosie vrij spel hebben. Als de werkdruk boven 0,5 bar is moeten de regels van de PED,  Pressure Equipment Directive, worden toegepast. Het AutoCAD® programma Plant3D helpt ons daarbij waardoor we al in de ontwerpfase een goede voorstelling kunnen geven van uw uiteindelijke installatie. Daarnaast kunnen wij u adviseren over de inzet en het gebruik van materialen. 

Reinigen van de installatie

Een belangrijk onderdeel van installaties in de farmaceutische industrie is de methode van reinigen. Installaties kunnen gereinigd worden met behulp van een voorziening met reinigingsmiddelen oftewel 'Cleaning In Place' (CIP). Wij staan u graag terzijde met raad en daad om te komen tot een betrouwbare installatie. Immers, strenge regelgeving in de farmaceutische industrie vraagt om betrouwbare oplossingen!

Heeft u vragen waarmee Vofatec kan helpen?
Neem contact met ons op.

 

Onze markten

Food
Zuivel
Chemie
Overheid
ENERGIE & GAS
Farmacie
Skidbouw
Overige

Wilt u weten wat Vofatec voor u kan
betekenen? Neem contact met ons op: 

Onze Farmacie projecten

Industrieweg 19a 5158 NJ Heesbeen
+31 (0)416 66 53 62
maandag t/m vrijdag van 7.00 - 17.30 uur
Copyright 2024 Vofatec Procesinstallaties BV