+31 (0)416 66 53 62
heusden@vofatec.com
DOWNLOADS

Vofatec Procesinstallaties B.V.
Bekend in de farmaceutische industrie

De eisen die gesteld worden in de markt van de farmaceutische industrie zijn erg streng. Dit geldt niet alleen voor de gehele installatie en het proces maar ook voor het installatiemateriaal en alle bewerkingen. De buis geschikt voor de farmaceutische industrie dient aan de binnen- en buitenzijde nauwkeuring en glad te worden afgewerkt zodat deze optimaal reinigbaar is. Ook is deze buis zuurstofschoon gereinigd hetgeen betekent dat organische vervuiling als olie, vet en vingerafdrukken volledig afwezig zijn. 

De farmaceutische industrie is continue in ontwikkeling. Kwaliteit leveren en productveiligheid zijn belangrijker dan ooit. Des te belangrijker is het om te kunnen rekenen op een betrouwbare installatie. Het inspelen op alle trends en veranderende wetten en normen is daarbij essentieel. Vofatec heeft  ervaring in de farmaceutische markt en heeft in de loop van de jaren specialistische kennis in deze markt opgebouwd.

Vofatec als uw partner

Vofatec is zich er terdege van bewust dat in de farmaceutische industrie schoonwerken en kwaliteit te allen tijde centraal moet staan. Reinheid en hygiëne zijn kernwaarden. Onder daarom past Vofatec hoogwaardige lasprocessen toe als het TIG-lassen en het orbitaallassen. Deze zijn zeer geschikt om aan de hoge eisen te voldoen die gesteld worden in de farmaceutische industrie.
Onze vakmensen denken gedurende het hele fabricageproces, maar het liefst al in de ontwerpfase, met uw mee en hebben altijd oog voor maatwerk en uw specifieke wensen. U kunt bij Vofatec terecht voor zowel nieuwe installaties als modificaties van bestaande installaties en onderhoud.

De meerwaarde van Vofatec

Bij de installaties voor de farmaceutische industrie moet er met vele zaken rekening worden gehouden. Vanaf het ontwerp tot en met het in gebruik nemen zijn er vele factoren waarover er vooraf goed nagedacht moet worden. De installatie moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen wisselende temperaturen. Of een las kan beter doorgelast worden om te voorkomen dat er spleten ontstaan waar bacteriegroei of spleetcorrosie vrij spel hebben. Of als de werkdruk boven de 0,5 bar is dienen de regels van de PED, de Pressure Equipment Directive, te worden toegepast. Het AutoCAD® programma Plant3D helpt ons daarbij. Vofatec kan u daardoor al vrij snel in de ontwerpfase een goede voorstelling geven van uw uiteindelijke installatie. Daarnaast kan Vofatec u voorzien van advies over het gebruik van materialen. 

Reinigen van de installatie

Een belangrijk onderdeel van installaties in de farmaceutische industrie is de methode van reinigen. U kunt de installatie reinigen met behulp van een voorziening met reinigingsmiddelen oftewel 'Cleaning In Place' (CIP). Vofatec staat u graag terzijde met raad en daad om te komen tot een betrouwbare installatie. Immers, strenge regelgeving in de farmaceutische industrie vraagt om betrouwbare oplossingen!

Heeft u vragen waarmee Vofatec u kan helpen, neemt u dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

 

Onze markten

Food
Zuivel
Chemie
Overheid
ENERGIE & GAS
Farmacie
Skidbouw
Overige

Wilt u weten wat Vofatec voor u kan
betekenen? Neem contact met ons op: 

Onze Farmacie projecten

Industrieweg 19a 5158 NJ Heesbeen
+31 (0)416 66 53 62
maandag t/m vrijdag van 7.00 - 17.30 uur
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Administratieve gegevens Productie Acadia
Copyright 2021 Vofatec Procesinstallaties BV